English Grammar Quiz 36

English Grammar Quiz 36

No of Questions- 26

1. When I was talking to James, Susie ……………… our conversation.

Correct! Wrong!

2. James has agreed to ………………… the condition of my ancestral home every now and then.

Correct! Wrong!

Answer :B To check up on something is to examine or invesigate it

3. Susie has ………………… with an interesting suggestion.

Correct! Wrong!

Answer :B to come up with something is to contribute.

4. If you don’t want to fall into the debt trap, you should …………………… the money you spend on food and entertainment.

Correct! Wrong!

Answer :C Cut down on expenses is to curtail them.

5. I wish I hadn’t dropped ……………….. school at 14.

Correct! Wrong!

Answer :B to drop out of school is to leave school

6. He doesn’t get ………………… his siblings.

Correct! Wrong!

ANSWER : c to get along with somebody is to have a good relationship with them.

7. Do you think you can cheat on the exam and then get ………………… it?

Correct! Wrong!

Answer :(B) to get away with something is to escape blame.

8. The politician tried hard to ……………….. his bad image.

Correct! Wrong!

Answer :(A) to get rid of something is to eliminate it.

9. It took me quite some time to get ………………. that assignment.

Correct! Wrong!

Answer ;(C) to get through with something is to finish it.

10. When they became rich, they started looking ……………… their neighbors.

Correct! Wrong!

Answer :(B) to look down on somebody is to despise them

11. I will not ……………….. any more nonsense.

Correct! Wrong!

Answer :(B) to put up with something is to tolerate it.

12. You don’t work on Sundays, ……………………?

Correct! Wrong!

Answer :(B) we use affirmative question tags after negative verbs.

13. They haven’t forgotten us, ……………………….?

Correct! Wrong!

14. There is little point in doing anything about it, ……………………..?

Correct! Wrong!

Answer :(A) Words like hardly and little are negative, so we use an affirmative tag after them.

15. You passed the test, ………………………..?

Correct! Wrong!

Answer :(D) When the sentence is in the simple past tense, we make question tags with did or didn’t.

16. She wants to be a writer, ……………………..?

Correct! Wrong!

Answer :(B) When the sentence is in the simple present tense, we make question tags with do or does

17. No one helped him, ……………………..?

Correct! Wrong!

Answer :(B) Words like no and none are negative, so we use an affirmative tag after them.

18. The robber ………18. The robber …………………………. a pistol and threatened the passengers.…………………. a pistol and threatened the passengers.

Correct! Wrong!

Answer: A Wave= लहर(N)/लहराना(V) Raised mass of water in sea /to move Waive= to give up

19. If your style of writing is too ………………………….., you will have few readers.

Correct! Wrong!

Answer: B Verbal : Relating to words Verbose: Containing more words than necessary

20. I went to buy some good …………………………….. for the office.

Correct! Wrong!

Answer= B Stationery : Things needed for writing Stationary : Not moving

21. The ship has its full ……………………………. of sailors.

Correct! Wrong!

Answer : B Compliment : A remark of admiration Complement : (N) A thing that completes or improves ( V) add to something in a way that improves

22. He said that he would not ………………………….. his right to the house.

Correct! Wrong!

23. He has invented an ………………………. device for making sugar out of coal.

Correct! Wrong!

Answer : B Ingenuous : innocent and unsuspecting, perhaps in a childlike way. Ingenious : clever, original or inventive

24. It was a ………………………………… fight and many of our men were killed.

Correct! Wrong!

Answer: B Sanguine : optimistic or positive, especially in an apparently bad or difficult situation Sanguinary : involving or causing much bloodshed/ bloodthirsty

25..As the crowd grew unruly, it was apparent that violence was _____.

Correct! Wrong!

Answer : B Eminent : Well-known and respected, especially for achievement in a particular field: Imminent : coming or likely to happen very soon

26. She is a woman with very strong …………………

Correct! Wrong!

Answer : B Principal : one who is in charge of a school / first in order of importance Principle : Most important basic idea/ Moral rule

English Grammar QUESTION Quiz 36
VERY BAD! You got Few answers correct! need hard work.
BAD! You got Few answers correct! need hard work
GOOD! You well tried but got some wrong! need more preparation
VERY GOOD! You well tried but got some wrong! need preparation
AWESOME! You got the quiz correct! KEEP IT UP

Share your Results: